Talino zoologijos sodas siekia naujovių

Talino zoologijos sodas dėl savo eksponatų įvairumo laikomas didžiausių šiauriniame regione: didesnis už Helsinkio, Stokholmo, Rygos ir Sankt Peterburgo zoologijos sodus. Zoologijos sodas yra labai populiarus tarp turistų, tačiau jis reikalauja didelio valstybės dėmesio.

Investicijų sąmatai galėtų būti didesni, nes, zoologijos sodo administracijos nuomone, sodas yra svarbus ne tik kaip turistinis objektas, bet kaip ir kultūros istorijos objektas. Tačiau ateinančių metų valstybės biudžete lėšos, skirtos zoologijos sodui, yra smarkiai sumažėjusios nepaisant visų prieš tai išsakytų kalbų ir sprendimų.

Talino zoologijos sodas turi ne tik vietinę „zoologinę“ vertę. Daugelis gyvūnų, kurias galima apžiūrėti sode, yra labai retos ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Dėl to ūkinė veikla turi būti atliekama pagal tarptautines nuostatas ir principus.

Šiais metais zoologijos sodui skirti 20 milijonų Estijos kronų + 21 milijonas Estijos kronų iš Europos Sąjungos lėšų. Palyginus pernai metais valstybė skyrė 16,5 milijono Estijos kronų. Paskutiniu metu yra parengta centralizuota ekspozicija, padaryti tvenkiniai vandens paukščiams, tropinio namelio rekonstrukcija, padaryta Amūro leopardo ir dryžuotosios hienos ekspozicija, atnaujintos dramblių ir liūtų patalpos. Zoologijos sode rengiamos parodos, ekskursijos ir net lekcijos (zoologijos mokykla), bei festivaliai ir įvairūs renginiai.

Šiuo metu gerinamos dramblių gyvenamos patalpos ir snieginio leopardo ekspozicija. Reikia pabrėžti, kad Talino zoologijos sodą kasmet aplanko daugiau nei 336 tūkstančiai žmonių. 2009 metų rugpjūčio 25 dieną Talino zoologijos sodas švęs 70 metų jubiliejų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56047797sec.