Šaltinis: BalticTravelnews.com/Web.de
Nors pasaulį užklupo ekonominė krizė, bet prabangių patiekalų ir išskirtinio asortimento neatsisakoma. Vokiečių Düsseldorf restoranas siūlo ypatingą patiekalą – džiūvėsėliuose apvaliotą karbonadą su aukso lapeliais.
Karališkas karbonadas padengtas baltuoju triufeliu, 24 karatų aukso sluoksniu ir juodu triufeliu. Patiekalo kaina - 150 eurų. Turbūt tai brangiausias Vokietijoje ruošiamas kepsnys. Kaip didžiulis kontrastas - greito maisto restoranas, kuriame gaminami karbonadai ir kitus mėsos patiekalas kainuoja nuo 4,95 eurų.
Prabangiojo avienos karbonado brangiausias komponentas yra ne auksas, o baltasis Albos triufelis, kurio kaina už kilogramą siekia 3000 eurų. Karbonado pagaminimui reikalingi keletas gramų baltojo triufelio, o štai aukso - tik keletos miligramų. Taurieji metalai nėra būtini kulinarijai: „Auksas nepagardina patiekalo“, aiškina Tomas Hubers, restoranų tinklo atstovas. Per metus šio patiekalo skanavo net 20-30 klientų.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.